Incir Mevsimi Sona Eriyor

Samsun ’un Salıpazarı ilçesi Kuşcuğaz köyünde de mevsimin son incirleri olmaya başladı.

Dünyada toplam ürün ve kalite olarak ilk sırada olan Türkiye, dünya taze incir üretiminin yüzde 23,6’sını, dünya kuru incir üretiminin ise yüzde 54 ’ünü gerçekleÅŸtiriyor.

Åžifa deposu olan incir bazen reçel bazen tatlı bazen aÅŸure bazen de pastaların içerisinde karşımıza çıkıyor. Uzmanlar saÄŸlık ve lezzeti bir arada yaÅŸamak için incirin mevsiminde tüketilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, 100 gr kuru incir yenildiÄŸinde bedenin günlük ihtiyacı olan kalsiyumun yüzde 17’sini, demir ve magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitamininin yüzde 4’ünü almış olduÄŸunu bildiriyor. CÄ°HAN

, İncir Mevsimi Sona Eriyor kelebeksohbetchat.net farkıyla sizlerle.


Facebook Profilinde Paylaş
Ekleyen by :
Yorumlar : Yorum Yok
Etiketler : , , , ,
Okunma Sayısı :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*

Copyright © 2015 Sohbet Odaları. Tüm hakları saklıdır.

Tarih : 29.03.2024
Saat : 14:22:04
itibari ile RomeO Tarafından Güncellenmiştir.

Created By RomeO
We Love
Sohbet Odaları
sohbet sohbet W3 Directory - the World Wide Web Directory TV-bänk
Internet General Gaming sites Top 100