İstanbul Barosu, Başkanını Seçiyor
Kocasakal, bundan önceki genel kurul toplantısının yapılma gerekçesinin; kendi yönetimlerine karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimi olduğunu söyledi.
İstanbul Barosu’nda seçim heyecanı yaÅŸanıyor. Baroya kayıtlı 32 bin 200 avukatın oy vermek için katıldığı seçim süreci Haliç Kongre Merkezi’nde baÅŸladı. Hafta sonu yapılacak çalışmaların Cumartesi bölümünde divan baÅŸkanı seçimi ve yönetim kurulunun bir önceki döneme iliÅŸkin çalışma raporu okundu. Genel kurul çalışmalarına iliÅŸkin görüşmelerinde yapılacağı toplantıda mevcut baro baÅŸkanı Ümit Kocasakal üyelere hitap etti. Kocasakal’ın konuÅŸması sırasında bir grup avukat Suriye’nin Kobani ÅŸehrinde yaÅŸanan olayları protesto etti. Protestocu grup üzerinde Kobani yazılı tişörtleri ve taşıdıkları pankartlarla olayları protesto ederek salondan ayrıldı.
Kendi dönemlerinde yaÅŸanan olayları ve yönetim olarak çalışmaları hakkında avukatlara hitap eden Kocasakal, baro genel kurulunun kendilerine emanet ettiÄŸi bayrağı yine genel kurulda üyelere iade etmekten onur duyduÄŸunu belirtti. Kocasakal, “Aslında geçen sene zamanından önce bir araya gelerek olaÄŸanüstü genel kurul yaÅŸadık. Bunu yapmamızın nedeni; ne yazık ki genel kurul iradesini, gasp etmeye, meÅŸru yönetimi alaÅŸağı etmeye çalışan o darbe teÅŸebbüsüne genel kurulumuzun gerekli yabideı vermesiydi ve genel kurul gereken cevabı verdi. Maalesef bu teÅŸebbüs tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Baro yönetimi hakkında açılmış bir davayı bahane ederek, kendi meslektaÅŸlarının masumiyet karinesine daha saygı göstermeyerek, kanun hükümlerini çarpıtarak baroya karşı maalesef bir darbe teÅŸebbüsü gerçekleÅŸti.” dedi.
Kendi yönetimleri hakkında açılan yargıyı etkilemeye yönelik içerikli davanın ardından baroya karşı müthiÅŸ bir kampanya baÅŸlatıldığını savunan Kocasakal, Adalet Bakanlığı, baÅŸsavcılıkları ve mahkemelere baÅŸvurularak görevden alınmaları ve suç duyurusunda bulunulduÄŸunu belirtti. Kocasakal, kendilerine karşı açılan davalarda yargılanmalarını, “Bunlar bizim onur madalyamızdır.” diyerek deÄŸerlendirdi.
Kocasakal’ın da yeniden baro baÅŸkanılığına aday olduÄŸu baro seçimlerinde 5 aday yarışıyor. Seçimde Kocasakal’ın rakipleri olarak Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu ’ndan Ercan Kanar ve Yıldız İmrek eÅŸ baÅŸkan olarak, ÇaÄŸdaÅŸ Avukatlar Grubu ’ndan Ayhan ErdoÄŸan, Milliyetçi Avukatlar Grubu ’ndan Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu ’ndan Abdullah Arar yarışıyor. Baronun baÅŸkanlık seçimi ise Pazar günü yapılacak.
CİHAN
, İstanbul Barosu, Başkanını Seçiyor kelebeksohbetchat.net farkıyla sizlerle.
Facebook Profilinde Paylaş
Ekleyen by : admin
Yorumlar : Yorum Yok
Etiketler : diyarbakır başkanını arıyor, diyarbakır başkanını seçiyor anket, istanbul barosu başkanı, istanbul barosu başkanı kimdir, istanbul barosu başkanı ümit kocasakal'ın konuşması
Okunma Sayısı :
Tweet