Bayraktar’la Ilişkin 55 Eskimemiş Dosya Geldi

Bayraktar’la Ilişkin 55 Eskimemiş Dosya Geldi

17 ve 25 Aralık soruşturmalarındaki iddialar üzerine AKP’li 4 eski Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu bugün toplanıyor.

CHP ’li Erdal Aksünger, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ’nun bazı dosyaların komisyona gönderilmesini engellediğini, Erdoğan Bayraktar hakkında ise 55 dosya geldiğini söyledi.

BAYRAKTAR İÇİN 55 DOSYA

CHP ’li Komisyon Üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Kesin bir bilgiye sahip değiliz ama Bayraktar ’la ilgili 55 yeni dosya geldiği belirtiliyor. Bu sayı çok fazla. Komisyona asıl ulaştırılması gereken pek çok dosyayı engellerken, Bayraktar ’la ilgili bu kadar dosyayı göndermekle neyi amaçladıklarını bilemiyorum. Ya istifa süreci AKP açısından sancılı olan Bayraktar ’ı gözden çıkarmış olabilirler ya da ilgili ilgisiz dosyalarla çalışma yapılmasını zorlaştırmak, işi sulandırmak istiyor olabilirler” dedi.

SARRAF DOSYALARINA ENGEL

BirGün’ün haberine göre Aksünger, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ’nun bazı dosyaların komisyona ulaştırılmasını engellediği yönünde bilgi aldıklarını da söyledi.

Duyumlarına göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner ’in Rıza Sarraf ’la ilgili dosyaların TBMM ’deki Soruşturma Komisyonu ’na iletilmesini istediğini, ancak Başsavcı Salihoğlu ’nun buna engel olduğunu söylerken şöyle konuştu: “Bu dosyalar zaten UYAP ’a işlenmiş. Bakanlarla ilgili suçlamalar dikkate alındığında Rıza Sarraf ’la ilgili dosyaların Meclis ’e mutlaka gönderilmesi gerekirken, Başsavcı ’nın bunu engellemesi çok manidar. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iktidarın pisliklerini örtme makamı değildir” diye konuştu.


Süre toplanılamadan bitti, şimdi de uzatılacak!

Meclis Soruşturma Komisyonu AKP ’nin engellemeleriyle geçen süreç sonrası 5 Mayıs ’ta kurulmuş, hükümetin engellemeleri ise devam etmiş ve Komisyon 9 Temmuz ’da görev dağılımı dışında hiç toplantı yapamamıştı.

Komisyon kurulduktan hemen sonra üyelerin bilgisi dışında fezlekeleri “Dizin pusulası yok” bahanesiyle savcılığa iade ederek inceleme yapılmasını engelleyen AKP ’li Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ’nün toplantı için yaptığı çağrıda gündem “İki aylık ek süre istenmesi ve ilgili mercilere yazılan yazılara gelen cevapların değerlendirilmesi” olarak belirtildi.

Fezlekeleri incelemede güçlük çeken muhalefet partilerini temsil eden üyelerin ise bugünkü toplantıda, çalışma yöntemiyle ilgili tartışma açması bekleniyor.

BirGün

, Bayraktar ’la İlgili 55 Yeni Dosya Geldi kelebeksohbetchat.net farkıyla sizlerle.

admin 9
Cevap bırakın